5 voordelen van een
APK ICT-omgeving

Technologie kan handelingen die ooit moeilijk, vervelend en ingewikkeld waren, veranderen in gewoonten die gemakkelijk, pijnloos en eenvoudig zijn. Elke gewoonte die we overdragen aan de autoriteit van technologie maakt tijd en energie vrij om in de volgende fase van groei te steken.

Als je naar de ICT-systemen van bedrijven kijkt vallen er zaken op. In het verleden is er gekozen voor een bepaalde richting omdat het in die tijd de manier van werken was. Vijf jaar later is de wereld veranderd maar wordt er nog steeds op die manier gewerkt. Er komen medewerkers bij, er gaan medewerkers weg dus verandering is een vaststaand gegeven. Het loont dan ook om eens in de zoveel tijd de ICT-omgeving te laten keuren. Waarom? Ik zet alvast vijf voordelen onder elkaar:

1. Altijd de juiste licenties

Lang niet altijd worden de licenties van bijvoorbeeld Microsoft bijgehouden. Dat is zonde, want stel er gaan twee medewerkers weg en dit wordt qua ICT niet bijgewerkt, blijf je voor de licenties betalen. Geld dat ondernemers vaak toch liever elders willen investeren!

2. Rust en vertrouwen

Een periodieke controle van de ICT-systemen verkleint de kans op onverwachtse problemen. Zoals een printer of laptop die het halsoverkop niet meer doet. Medewerkers die dagelijks en met liefde het werk verrichten voor jouw bedrijf zullen gerust zijn als ze weten dat professionals periodiek een ICT-check uitvoeren.

3. Weloverwogen beslissingen

Als het tijd wordt voor nieuwe laptops voor de medewerkers of andere systemen dan zijn dit beslissingen die procesmatige en organisatorische gevolgen hebben. Deze beslissingen worden weloverwogen genomen en graag in samenwerking met iemand die er verstand van heeft. Bij een terugkerende check stel je vast hoe urgent de situatie is en wanneer het tijd is om de hardware te vervangen.

4. Geen frustraties meer

Bij een tussentijdse check kunnen vroegtijdig problemen worden gesignaleerd die dan direct verholpen kunnen worden. Frustraties ontstaan vaak bij medewerkers als de systemen het plotseling niet doen. Vaak zijn dit problemen die in een eerder stadium verholpen hadden kunnen worden bij een check. Weg met overvolle computers, vanaf nu houden de professionals een oogje in het zeil.

5. Inzicht in naleving privacyregels

De AVG is de Europese privacywet. Deze wet sluit goed aan op het digitale tijdperk waarin we nu leven. Bedrijven moeten op elk moment kunnen aantonen dat zij zich houden aan de huidige strikte regelgeving. Om de naleving van de regels te controleren kunnen auditors de uitkomsten van een periodieke ICT-check gebruiken.

Is jouw systeem toe aan een APK?


Uitval van de ICT-systemen komt op geen enkel moment gelegen. Een reguliere APK voor jouw ICT-systemen is dus net zo belangrijk als voor de auto. Bij SPOT ICT snappen wij dit maar al te goed en onze ICT-professionals weten precies wat zij moeten checken. Benieuwd of jouw systeem al toe is aan een APK? We zoeken het graag voor je uit. Neem gerust contact met me op om een gesprek in te plannen.


Gerard Smith | Business Manager

Contact opnemen